Verslag Stiens - VV Rijperkerk 1, 9 maart 1-1

STIENS - Op een ijskoude zaterdagmiddag in Stiens deelden Rijperkerk en SC Stiens de punten na een enerverend duel: 1-1.

De ploeg van Minno v/d Werf en Bauke Bosma trad aan in een 4-3-3 opstelling waarbij het de ploeg uit Stiens het spel liet maken en zelf probeerde via snelle uitvallen het doel van de tegenstander te bereiken. De beginfase begon van beide kanten erg onrustig en Rijperkerk keek na 3 minuten al tegen en 1-0 achterstand aan.

Nadat de bal door Joris Bakker ongelukkig werd weggewerkt kreeg een speler van Stiens de bal min of meer gelukkig voor de voeten en zijn inzet werd door de wind en het schouder van Duco Schriemer achter de vervanger van de geschorste Redmer Jorna gewerkt. Albert Alma die overigens een prima wedstrijd keepte was kansloos op deze inzet. Een domper voor Rijperkerk. Na de 1-0 was het Rijperkerk dat de rug rechtte en goed mee kon komen in het spel van Stiens. Zo werd Johannes Meyer een aantal malen gevaarlijk vanaf de rechterkant en ook vd Meulen kwam niet aan afronden toe. Aan de andere kant was Wilco de Haan de gevaarlijkste man met een vrije trap van ver die de lat toucheerde.

Tweede helft

Na de rust een ander spelbeeld. Rijperkerk gaf Stiens geen meter ruimte meer en er werd meteen druk gezet. Dit leverde in de 65 minuut de gelijkmaker op. Een vrije trap van Johan Nijp werd niet goed weggewerkt en Meyer was er als de kippen bij om de bal onhoudbaar in de korte hoek te schieten. Na de 1-1 werd Stiens teruggedrongen en kwam het er niet meer zo goed uit als in de eerste helt. Het duel werd feller en feller maar de scheidsrechter had het prima in de hand. De prima ingevallen Jeurink bezorgde de bal bij Mark Hendriks die een niet te missen kans omzeep hielp door de bal voor leeg doel over te koppen. Ook de spits van de gastheren had het vizier niet op scherp en hierdoor bleef het bij 1-1.