Onder natte, koude en mensonterende omstandigheden mochten Zwaagwesteinde 3 en VV Rijperkerk 2 het tegen elkaar opnemen. Een bizarre wedstrijd van twee keer dertig minuten, resulteert in een overwinning van 2-7.

Als alle kansen tijdens de wedstrijd benut waren, inclusief 3 gemiste penals, had de uitslag 5-15 kunnen zijn.

De eerste vijf minuten is Rijperkerk de bovenliggende partij. Dankzij Roelof Jan wordt het al snel 0-1. Vlak hierna mist Murk een penal maar de voorsprong is een feit. Na tien minuten gespeeld te hebben, mag ook Zwaagwesteinde een penal nemen. Deze wordt huizenhoog overgeschoten. Nog geen vijf minuten later staat het ineens 0-3. Auke is beide keren de afmaker. Hiermee heeft Auke zijn kruid verschoten. Hij wordt gewisseld voor Rutger Bosch, die zijn rentree maakt na een longoperatie. Na 25 minuten gespeeld te hebben maakt Klaas Vlieger een kans af. De 0-4. Op slag van rust maakt Zwaagwesteinde de 1-4. Na dertig minuten is het rust. Tijd om op te warmen.

De tweede helft start. Dit zonder grensrechter aan de kant van Zwaagwesteinde. Het eerste kwartier is het spel van Rijperkerk net zo slecht als de barre weersomstandigheden. Gelukkig dat Zwaagwesteinde hier maar een keer van profiteert, 2-4. Hierna herstelt Rijperkerk zich snel. Rutger Bosch maakt de 2-5. Uiteindelijk maakt Klaas Vlieger de 2-6 en 2-7. Ondertussen heeft Zwaagwesteinde nog een penal gemist en is het met tien man komen te staan door een blessure. Dit leidt echter niet tot een hogere uitslag. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af na weer dertig minuten gespeeld te hebben en verlost iedereen uit zijn lijden. Einduitslag 2-7.

Er werd weliswaar dik gewonnen maar Rijperkerk moet volgende week thuis vele malen beter spelen tegen koploper Kollum. Hopelijk kan de koppositie worden overgenomen en gaat VV Rijperkerk 2 vol voor het kampioenschap.

Oppe Karre!