Verslag Drachtster Boys 1 – Rijperkerk 1

Dinsdag avond 16 oktober is er een oefenwedstrijd gespeeld tussen Drachtster Boys en Rijperkerk.

Een wedstrijd met voornamelijk onder de 23 spelers, ware het niet dat beide teams al beschikken over veel spelers onder de 23 en hier een aantal dispensatie spelers aan toegevoegd zijn.

Een wedstrijd waar Rijperkerk enorm veel arbeid moest verrichten en nagenoeg de hele wedstrijd achter de bal aan liep.

Toch kon het zelf ook speldenprikjes uitdelen. Met name Jaco Andringa kon terug kijken op een prima 1e helft. Na een prima actie van hem waar de keeper een rebound moest toestaan was het voor Friso Jorna een koud kunstje 0-1. Hierna schoot hij ook nog eens van 40 meter op de paal. Mark Hendriks had de kans op 0-2 maar koos voor een pass opzij in plaats van zelf af te ronden.

Zoals gezegd was het voornamelijk Dr Boys wat de klok sloeg. Hiervan viel de 17 jarige centrale verdediger het meest op. Oersterk, inschuivend en een pass van jewelste, ik schat in dat hij over 2 jaar bij een eerste divisionist rond loopt.

De 2e helft kenmerkte zich voor Rijperkerk in het tegen houden. Rijperkerk wist zich echter onder leiding van het centrale duo Rutger Bosch en Jan germ Looyenga prima staande te houden. Dr Boys was niet bij machte een kans te creëren ondanks het grote overwicht. Rijperkerk ging dus met de winst op zak terug naar huis.

Een prima overwinning, waar veel arbeid is verricht. Nu de blik op zaterdag 20 oktober a.s. waar de bekerwedstrijd tegen Lions wacht.