Verslag VV Rijperkerk 1 13 oktober

Na de kraker van vorige week thuis tegen Stiens (2-2), moest het team van Minno v/d Werf en Pieter Boersma deze week naar Dokkum. De uit de 2e klas gedegradeerde ploeg kende een prima seizoens start en had voorafgaand aan de wedstrijd net als Rijperkerk 10 punten bij elkaar gespeeld.

De wedstrijd kende weinig goed voetbal. Be Quick domineerde de eerste helft maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant werd Mark Hendriks op de doelman afgestuurd maar hij wist niet te scoren. Doelman Jorna redde een aantal keer fantastisch en de verdediging onder aanvoering van JG Looyenga stond als een huis.

De tweede helft begon Rijperkerk sterker en creƫerde het zowaar een aantal kansen maar gescoord werd er niet. Be Quick probeerde via voorzetten vanaf de vleugels de spitsen te bereiken maar door opnieuw uitstekend keepers werk van Jorna bleef het 0-0.

In de 75e minuut kreeg Rijperkerk een vrije trap na een overtreding op Joute vd Meulen. Rutger Bosch draaide de bal in het strafschopgebied richting Mark Hendriks, deze werd in zijn rug geduwd en ging ietwat gemakkelijk naar de grond. Penalty Rijperkerk. Johannes Meyer schoot zeer zelfverzekerd raak, 0-1. Met dit doelpunt pakte Johannes Meyer zijn 1e ster voor Rijperkerk. Dat er nog vele mogen volgen..

Na 0-1 Probeerde Be Quick een slotoffensief op te zetten maar, mede dankzij een rode kaart voor de aanvoerder, bleef dit uit.

Rijperkerk heeft laten zien dat het ook minder goede wedstrijden kan winnen en sluit aan bij de top van 3B.