WTOC - VVRijperkerk

OUDWOUDE - Een week na de streekderby tegen Hardegarijp speelde Rijperkerk uit tegen WTOC. De ploeg van Minno v/d Werf en Bauke Bosma moest deze wedstrijd winnen om aansluiting te houden bij de top van 3B en dat gebeurde: 0-3.

Rijperkerk begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten van de eerste helft werd de thuisploeg terug gedrongen op eigen helft. Rijperkerk speelde goed positiespel en dit leidde tot een aantal kansen. Na goed werk van Friso Jorna werd Stefan Jeurink bediend met een prachtige voorzet. Jeurink kopte de bal goed terug bij de eerste paal maar helaas was de bal net iets te hoog voor de meegelopen Mark Hendriks. Na ongeveer twintig minuten gespeeld te hebben was het Johannes Meyer die zich met een fraaie voetbeweging vrij speelde maar helaas voor Rijperkerk werd zijn schot gekeerd door keeper Hoiting. Echter twee minuten later was het wel raak. Opnieuw was het Johannes Meyer die gevaarlijk was aan de rechterkant van het veld. De bal kwam uit de kluts voor de voeten van Stefan Jeurink die het overzicht bewaarde en de bal bij Brian Bergsma bezorgde. Bergsma schoot de bal tussen 4 man van WTOC knap binnen 0-1. Na de 0-1 zakte Rijperkerk in en liet het WTOC komen waardoor de thuisploeg zich terug knokte in de wedstrijd. Tot een doelpunt leidde dit niet het centrale duo Bosch en JG maakte geen fouten en zo werd er gerust met een 0-1 stand.

Paal

Na de thee ging Rijperkerk door waar het zo goed in is. Opbouwen en zoeken naar de snelle voorhoede spelers. Dit leidde in de 70e minuut tot de 0-2. Stefan Jeurink draaide bij zijn directe tegenstander weg en stuurde Mark Hendriks de diepte in. Hendriks besloot maar eens uit te halen van rand zestien en schoof de bal binnenkant paal langs doelman Hoiting. Niet veel later was het Johannes Meyer die met een prachtige boogbal Mark Hendriks alleen voor de keeper zette. Hendriks schoot de bal beheerst over de uitgekomen doelman en zette hiermee de 0-3 op het scorebord. Na de 0-3 ging Rijperkerk door met goed voetballen en dit leverde wederom een aantal kansen op. Meyer raakte de paal en Bergsma vergat zijn tweede treffer te maken.

Invallers

Jan Germ Looijenga viel nog uit met een knieblessure. Zijn plek werd overgenomen door Johan Nijp die maar weer eens liet zien hoe goed hij kan voetballen en over hoeveel rust hij beschikt. Opvallend waren de invalbeurten van de A-junioren Roelof Jan Riedstra en Jacob Andringa. Riedstra verloor geen duel en veegde zijn straatje keurig schoon. Andringa was zeer dreigend met zijn snelheid en liet zien over een goede pass te beschikken. Rijperkerk houdt door deze overwinning aansluiting bij de top van 3B en staat met 20 punten op een zeer verdienstelijke 4e plek.

Volgende week

Volgende week speelt Rijperkerk thuis tegen het opvallend goed draaiende Zwaagwesteinde. Aanvang 14.30 uur.