Nieuwsbrief 8 VV Rijperkerk

U bent sponsor van onze voetbalvereniging Rijperkerk. Wij stellen dit zeer op prijs! Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij VV Rijperkerk.

Het eerste begon het seizoen onder leiding van Prem Ganpat boven verwachting. Er werden meerdere wedstrijden gewonnen waaronder tegen VVI, ’t Fean en Kollum. Rijperkerk ging met 16 punten de winterstop in, een zevende plaats en hield nog meerdere teams onder zich. Na de winterstop begon het stroef. Na vier keer verloren te hebben, waaronder de belangrijke wedstrijden tegen De Wȃlde en ’t Fean zit Rijperkerk 1 in de gevarenzone. Gelukkig is de spirit inmiddels wel terug. De laatste twee wedstrijden tegen de koplopers Blauw Wit en Leeuwarder Zwaluwen werd er goed gevoetbald. Zelfs werd er weer een punt behaald. De concurrentie zit heel dicht in de buurt. Elke wedstrijd is een finale om te overleven in de tweede klasse. Laten we hopen dat we de positieve flow weer te pakken hebben.

Afgelopen jaren liep het tweede een promotie steeds net mis. Er werd gevoetbald om de bovenste plaats in de competitie en het tweede deed goed mee. Dit seizoen zijn de resultaten minder. Belangrijke wedstrijden worden nipt verloren. Dit zorgt voor een plek in de middenmoot op dit moment. Wellicht kan het tweede nog het een en ander goed maken in de laatste periode van het seizoen. Dat zou ook een verdiende afsluiting zijn voor trainer Leo Boorsma die te kennen heeft gegeven dat hij het na vijf seizoenen voor gezien houdt.

Na de promotie van vorig jaar doet Rijperkerk 3 het ook een klasse hoger nog steeds uitstekend. Er wordt volop gewonnen en gescoord. Het derde staat momenteel op de derde plaats in de reserve vijfde klasse. In hun nieuwe trainingspakken, gesponsord door de Canterlanden, lopen de heren er bovendien ook nog flitsend bij.

Dames
De dames hebben de eerste seizoenshelft afgesloten met 1 punt. De dames wisten te stunten in de beker en pakten hun eerste overwinning. Hier hebben ze hard voor gewerkt. Doordat er een paar dames gestopt zijn, is nieuwe aanwas zeer welkom en ook nodig. De dames redden het met de bezetting nog op, maar het wordt wel penibel.

35+
De 35+ gaat 20 maart a.s. weer los. Er wordt deze vrijdagavond gevoetbald in Rijperkerk. Hopelijk weten de spelers een betere prestatie neer te zetten dan de eerste reeks van dit seizoen. We hebben Kafee It Wapen fan Fryslȃn te Oentsjerk bereid gevonden om onze Alte Herren te steunen. Dit zal ze toch een steuntje in de rug moeten geven.

Het doet ons deugd om te kunnen mededelen dat het goed gaat met de jeugd van VV Rijperkerk. We krijgen nog steeds nieuwe leden en hebben zelfs al een extra E2 team ingeschreven. Ook voor volgend seizoen ziet het er goed uit. Het lijkt erop dat we alle teams kunnen handhaven. Dit betekent dat we na volgend jaar weer een B elftal hebben, als deze positieve lijn zich voortzet. De jeugd heeft de toekomst! We zijn erg blij met deze ontwikkeling. De prestaties liegen er ook niet om. De D1 wist al kampioen te worden en voetbalt ook nog volop mee in de beker. Dit betekent wel dat er grote afstanden afgelegd moeten worden. De volgende wedstrijd voor de beker wordt gespeeld tegen Zuidlaarderveen.