U bent sponsor van onze voetbalvereniging Rijperkerk. Middels deze nieuwsbrief, die elk kwartaal naar u gestuurd zal worden via de email, willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij VV Rijperkerk.

Vorig seizoen wist het eerste zich nog onder leiding van Minno van der Werff te handhaven in de tweede klasse, middels een spectaculaire nacompetitie. Eigenlijk had niemand er meer wat voor gegeven toen de eerste wedstrijd in de nacompetitie werd verloren met 0-3 van Minnertsga. Op wonderbaarlijke wijze en met veel doorzettingsvermogen wist het eerste het tij te keren. Uiteindelijk won het eerste van Viod en was de tweede klasse voor dit seizoen 2014 – 2015 veilig gesteld.

Prem Ganpat is inmiddels onze nieuwe hoofdtrainer. Minno is vertrokken naar Rottevalle. Daarnaast zijn twee belangrijke spelers Johannes Meijer en Joute van der Meulen ook weg. Prem is hiervoor jaren trainer geweest bij Blauw Wit, van onder andere het tweede elftal. De voorbereiding is geweest. De eerste resultaten vielen wat tegen. Het eerste is al uitgeschakeld in de beker. Afgelopen zaterdag 6 september jl. werd thuis op een nieuwe grasmat de eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen Oeverzwaluwen. Spectaculair was het meteen weer. VV Rijperkerk scoorde in blessuretijd de 2-2. Het eerste punt is een feit. We zijn erg benieuwd hoe dit verder zal verlopen.

Het tweede van VV Rijperkerk had afgelopen seizoen het kampioenschap volledig in eigen handen. Er moest een beslissingswedstrijd gespeeld worden tegen Leovardia 2. Deze wedstrijd werd gespeeld op de velden van VV Hardegarijp. Helaas werd er kansloos verloren. Weg kampioenschap. Toen vol goede moed de nacompetitie in. Helaas wist het tweede dit ook niet om te zetten in een promotie. Met penals werden ze verslagen door Bolsward 2. Het tweede grijpt zo al een aantal jaren op een rij een promotie net mis. Zal het dit seizoen gaan lukken? Het tweede heeft nog geen competitiewedstrijd hoeven spelen. Wel is het tweede helaas ook uitgeschakeld in de beker.

Het derde is afgelopen seizoen overtuigend kampioen geworden. Wat waren we trots op ons derde elftal. Trainer Oane de Jong is inmiddels vertrokken naar Suawoude. Het derde is gepromoveerd naar de vijfde klasse. De eerste competitiewedstrijd werd uit bij Marrum 2 met 0-4 gewonnen. Ook VV Rijperkerk 3 is uitgeschakeld in de beker. We danken Sake Zittema dat hij opnieuw voor drie jaren het derde wil sponsoren. Het derde elftal is blij met de nieuwe tenues!

Dames
Onze dames zijn vorig seizoen gestart. Het was een seizoen vol enthousiasme en voetbalplezier maar helaas met weinig punten. Slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld. Dit seizoen zijn de dames al beter begonnen. Ze wisten een tweede bekerwedstrijd tegen de Lions te winnen met 7-4. Zet hem op dames!

Er zijn seizoen 2014-2015 vier jeugdteams bij VV Rijperkerk, namelijk een F, E, D en een C team. Er zijn daarnaast veel enthousiaste kabouters. We verwachten nog een vijfde jeugdteam F te kunnen formeren. De vier jeugdteams starten dit jaar in nieuwe tenues. Mogelijk gemaakt door Albert Heijn Giekerk en Skerp.