U bent sponsor van onze voetbalvereniging Rijperkerk. Middels deze nieuwsbrief, die elk kwartaal naar u gestuurd zal worden via de email, willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij VV Rijperkerk.

Door de nacompetitie van zowel het eerste als het tweede, heeft VV Rijperkerk een korte zomerstop gehad. De voorbereidingen voor het komende seizoen 2013-2014 zijn dan ook alweer in volle gang.

We blikken eerst nog even terug, want op 4 juni jl. wist het eerste van VV Rijperkerk geschiedenis te schrijven door te promoveren naar de tweede klasse. In de nacompetitie werden zowel ONT als Stiens verslagen. De laatste wedstrijd eindigde bij Stiens in een thriller. Het eerste wist uiteindelijk te winnen na een serie strafschoppen. U zult begrijpen dat de promotie van het eerste uitgebreid gevierd is. Er heeft onder andere een huldiging plaats gevonden bij het dorpsfeest in Rijperkerk.

Nu kijken we weer vooruit. Het eerste is alweer druk bezig met de voorbereiding op het komende seizoen. Het eerste elftal is op trainingsweekend geweest en traint momenteel 3 keer in de week in plaats van twee keer. Dankzij de nieuwe hoofdsponsor Hendriks en Wijnsma staat het eerste elftal er bovendien netjes op. Er zijn nieuwe trainingspakken en tenues aangeschaft. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen.

De tweede klasse. Een competitie met veel gerenommeerde tegenstanders waaronder Leeuwarden Zwaluwen, Blauw Wit ‘34 en Broekster Boys. Geen derby meer tegen Hardegarijp, maar gelukkig is er een nieuwe derby voor in de plaats gekomen namelijk tegen Trynwalden za. Ons verjongde en gedreven eerste ziet de competitie met vertrouwen en vooral enthousiast tegemoet. De eerste competitie wedstrijd is zaterdag 7 september, thuis tegen VVI.

Het tweede van VV Rijperkerk heeft de nacompetitie behaald maar wist helaas niet te promoveren. In een minitoernooi bij Groen Geel Groningen werd beslist wie er zou promoveren. Het tweede wist slechts een van de vier wedstrijden te winnen en kwam hiermee te kort. Het komende seizoen heeft het tweede een brede selectie en zal er wederom gestreefd worden naar promotie.

Het derde van VV Rijperkerk wist het afgelopen seizoen bovenin de competitie te eindigen. Een betere prestatie dan er in jaren is behaald. Het komende seizoen heeft het derde doorstroom vanuit het tweede. Dit biedt voor het derde goede perspectieven om er een sportief seizoen van te maken met verrassende resultaten.

Er zijn voor het komende seizoen vier jeugdteams bij VV Rijperkerk. Dit is een F team, 2 E teams en een D team. Er zijn een aantal nieuwe jonge leden bijgekomen waar VV Rijperkerk erg blij mee is. Helaas zijn er ook een aantal jeugdleden gestopt bij VV Rijperkerk, omdat wij hen geen goede mogelijkheden konden bieden. Dit betreft met name C en B leden. Zoals al eerder is gemeld, is er bij VV Rijperkerk veel aandacht voor de jeugd. Er zijn het afgelopen seizoen nieuwe initiatieven gestart om de jeugd te binden en ook nieuwe leden te werven. VV Rijperkerk zal hier zeker mee doorgaan.

De besturen van VV Rijperkerk en SV Suawoude hebben de intentie uitgesproken om te gaan samenwerken voor de jeugd. Dit seizoen zal deze samenwerking nog niet actief van start gaan. De reden hiervoor is dat de beide clubs samen geen C elftal op de been konden brengen. We hopen dat dit het seizoen erna wel zal gaan lukken.

Hendriks en Wijnsma is de nieuwe hoofdsponsor van VV Rijperkerk. Rob Hendriks is al jaren nauw betrokken bij de vereniging. Wij zijn dan ook vereerd dat hij onze nieuwe hoofdsponsor is geworden. Rijschool van Buuren is sponsor geworden van VV Rijperkerk en zal sponsor worden van het nieuwe damesteam.

Rondom het hoofdveld van VV Rijperkerk hangen veel reclameborden van onze sponsoren. Graag zouden wij het tweede veld ook meer willen vullen met reclameborden. U kunt een bord huren voor het tweede veld voor 75 euro per jaar. Het reclamebord voor het hoofdveld is 150 euro per jaar. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen middels de contactgegevens die onder aan de nieuwsbrief staan.

Bij VV Rijperkerk zijn er twee nieuwe teams, namelijk 35+ teams, aangemeld voor de competitie. Bij 35+ voetbal bestaat het team uit een zevental en wordt er gespeeld op half veld. De beide 35+ teams zullen ongeveer 8 keer per jaar strijden voor de eer van VV Rijperkerk. Deze  wedstrijden worden gespeeld op de vrijdagavond. VV Rijperkerk is nog op zoek naar sponsors die deze teams willen gaan ondersteunen. Indien u interesse heeft, vernemen wij dit graag.

Inmiddels kunnen we melden dat we een damesteam hebben bij VV Rijperkerk. Er hebben zich voldoende enthousiaste meiden en dames aangemeld. Er is al een trainer en er is een sponsor, namelijk Rijschool Van Buuren. De dames zijn zeer enthousiast. We zoeken nog wel een aantal meiden en/of dames die het team willen komen versterken.

Er zijn nieuwe dugouts geplaatst aan het hoofdveld.

Op zaterdag 12 oktober wordt er een Oktoberfeest georganiseerd bij VV Rijperkerk. De aanvang zal zijn om ongeveer 16.30 uur, na de thuiswedstrijd van het eerste.

Op zaterdag 7 december a.s. wordt de derby thuis gespeeld tegen Trynwalden zaterdag. Wij nodigen alle sponsoren uit om het eerste van VV Rijperkerk te komen aanmoedigen en daarna een gezellige middag met ons te beleven in de voetbalkantine.

Bestuur VV Rijperkerk