U bent sponsor van onze voetbalvereniging Rijperkerk. Middels deze nieuwsbrief, willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij VV Rijperkerk.

Stand competitie

Na een lange winterstop is de tweede helft van het voetbalseizoen weer begonnen. De winter heeft echter nog lang aangehouden. Soms werd er onder winterse omstandigheden gevoetbald. Doordat er verscheidene wedstrijden werden afgelast, moeten er doordeweeks wedstrijden ingehaald worden. Desalniettemin is VV Rijperkerk de tweede helft van het seizoen weer goed van start gegaan!

Het eerste van VV Rijperkerk doet goed mee in de derde klasse B en neemt een positie in de subtop in. Er werd onder andere na de winterstop gewonnen van Rottevalle  en Oostergo en gelijk gespeeld tegen koploper Stiens, Berlikum, WTOC en AVC. Op zaterdag 20 april wordt wederom de derby gespeeld tegen VV Hardegarijp. Altijd een zware wedstrijd voor VV Rijperkerk 1, waarbij bovendien sprake is van veel bezieling en een gezonde rivaliteit. Wij hopen dat VV Rijperkerk 1 thuis op 20 april drie punten weet te bemachtigen.

Het tweede van VV Rijperkerk heeft na de winterstop dure punten laten liggen tegen Kollum. Hierdoor heeft VV Rijperkerk 2 de koppositie niet over kunnen nemen. VV Rijperkerk 2 neemt de tweede positie in en staat onder Kollum. Alle resterende wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om nog kans te maken op het kampioenschap. Daarnaast zal Kollum punten moeten laten liggen. De kans is wel heel groot dat het tweede in ieder geval een periode pakt. We wachten in spanning af.

Het derde van VV Rijperkerk staat derde in de zesde klasse. Verrassende positie aangezien dit een betere prestatie is, dan er in de afgelopen jaren werd behaald.

De jeugdcommissie is uitgebreid, vernieuwd en verjongd. Met nieuwe ideeën en positieve mensen worden er randvoorwaarden gecreëerd waarin de jeugd zich op een plezierige wijze kan ontwikkelen. De jeugdcommissie werkt aan een gedegen jeugdplan, dat eind april gepresenteerd zal worden aan alle jeugdleden en de ouders. De speerpunten van de jeugdcommissie zijn om de jeugd te enthousiasmeren voor voetbal en goede faciliteiten te blijven bieden aan de jeugd die bij VV Rijperkerk speelt. Om dit te kunnen realiseren hebben de besturen van VV Rijperkerk en SV Suawoude de intentie uitgesproken om per volgend seizoen te gaan samenwerken voor de jeugd. Volgend seizoen zal deze samenwerking zich vooral richten op de C-junioren. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op woensdag 8 mei aanstaande zal er bijvoorbeeld een sportmiddag georganiseerd worden bij VV Rijperkerk voor alle jeugd van Tytsjerk en Ryptsjerk.

De recessie heeft een weerslag op ons allemaal. Dit geldt ook voor VV Rijperkerk. Het is in deze tijd lastig om nieuwe sponsoren te vinden die de vereniging willen ondersteunen. Wij willen u daarom nogmaals hartelijk danken voor uw bijdrage aan onze vereniging en hopen dat u dit nog lang wilt en kunt blijven doen.

Rondom het hoofdveld van VV Rijperkerk hangen veel reclameborden van onze sponsoren. Graag zouden wij het tweede veld ook meer willen vullen met reclameborden. U kunt een bord huren voor het tweede veld voor 75 euro per jaar. Het reclamebord voor het hoofdveld is 150 euro per jaar. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen middels de contactgegevens die onder aan de nieuwsbrief staan.

In januari is de vernieuwde website van VV Rijperkerk online gegaan. Strakkere vormgeving, duidelijkere indeling en meer en actuelere informatie. Zie onze website www.vvrijperkerk.nl. Volg ons ook op Twitter @VVRijperkerk. Alle nieuwtjes op de website worden aangekondigd via Twitter.

De kantine is in een nieuw jasje gestoken. Vele handen maken licht werk. In de kerstvakantie hebben verscheidene vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de kantine op te knappen. Het resultaat mag er zijn.

Op zaterdag 20 april a.s. wordt de derby thuis gespeeld tegen VV Hardegarijp. Deze derby staat garant voor sfeer, bezieling, rivaliteit en sportiviteit. Wij nodigen alle sponsoren uit om het eerste van VV Rijperkerk te komen aanmoedigen en daarna een gezellige middag met ons te beleven in de voetbalkantine.

Op woensdagmiddag 8 mei a.s. zal er voor alle jeugd van Tytsjerk en Ryptsjerk een sportmiddag worden georganiseerd.

Bestuur VV Rijperkerk